DOMAĆA ŠTRUDLA SA DŽEMOM VRAĆA U DETINJSTVO! Najjednostavniji recept da testo bude kao PAMUK!
Donosimo vam recept za testo koje svi obožavaju, a ova štrudla će ukusom nadmašiti sve koje ste probali
Sastojci za testo:
500 grama brašna (tip 500), 250 ml mleka, 100 ml ulja, 2 jaja, 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g), 1/2 kašike soli, 5 kašika šećera.
Sastojci za nadev:
pekmez (po izboru)
Sastojci za premazivanje:
1 žumance i nekoliko kapi ulja
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kašiku šećera.Ostavite da naraste 15-ak minuta. U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so, te umesite glatko testo.
Možete ga mešati dodacima za testo suz pomoć miksera.
Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi. Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste. Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa namažite pekmezom. Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh. Štrudlu premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja. Pecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa. Gotovu štrudlu poprskajte s malo vode, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti