Verovatno ne postoji Srbin koji se na pomen popare ne vrati u detinjstvo, makar na kratko.

Ovo tradicionalno srpsko jelo od bajatog hleba i vode spada u onu grupu jela koju nazivamo "sirotinjskim", jer u starim srpskim domaćinstvima često nije bilo ničega što bi se uz njega jelo.

Sprema se obično za doručak, kad se u kući nakupi dosta hleba, tako što se u šerpu sipa voda, posoli i u nju doda malo putera ili masti. Kada voda proključa, u nju se dodaju isečeni komadi hleba i meša dok hleb ne upije svu tečnost.

Ukoliko se u kući nađe domaćeg belog sira ili kajmaka oni se obavezno dodaju u poparu, jer je tako mnogo ukusnija. Zato kada sledeći put pomislite da bacite hleb, setite se toga da su na ovom jelu stasale generacije i generacije Srba i napravite poparu.

popara2.jpg
Foto: Pritnscreen

BONUS VIDEO:

00:04
VIKTOR ŽIVOJINOVIĆ TAJNO SNIMAO DEVOJKU! Brenina snajka se odmah POSTIDELA, pa uradila OVO! (VIDEO) Izvor: Instagram

Kurir.rs/I.B/Čudo