Kada pravite potaž od cvekle obratite pažnju na upotrebu blendera. Ukoliko imate ručni blender, super, ali ako imte stoni blender onda morate uvek da prohladite čorbu i propasirate u manjim količinama.

Sastojci:

3 srednje cvekle

2 srednja krompira

crni luk, iseckan

2 kašike maslinovog ulja

2 lovorova lista

2 kašike limunovog soka

so, biber

1,5 l vode sa 2 kocke pileće supe ili pileća supa

kisla pavlaka

Priprema:

Cveklu i krompir oljuštite, a zatim isecite na kocke. Isecite luk, stavite u zagrejano ulje da se prži. Kada postane staklast, dodajte cveklu i krompir. Posle par minuta dodajte vodu ili supu, lovorov list, so i biber. Kuvajte nekih 25 minuta dok cvekla i krompir ne omekšaju. Zatim ostavite čorbu da se malo prohladi. Izbacite lovorov list. Propasirajte sadržaj ručnim ili standardnim blenderom. Služite uz kiselu pavlaku i limunov sok.

BONUS VIDEO:

00:19
PARIZER, JAJA I VIRŠLE! Luna pokazala kakva je kuvarica, pohvalila se svojim SPECIJALITETOM: A onda dala PSIMA da poližu TANJIRE! Izvor: instagram/luna_djogani

Kurir.rs/I.B.