ČORBA OD CVEKLE KOJA JAČA IMUNITET! Evo kako da napravite zdrav ručak (RECEPT)
Kada pravite potaž od cvekle obratite pažnju na upotrebu blendera. Ukoliko imate ručni blender, super, ali ako imte stoni blender onda morate uvek da prohladite čorbu i propasirate u manjim količinama.
Sastojci:
3 srednje cvekle
2 srednja krompira
crni luk, iseckan
2 kašike maslinovog ulja
2 lovorova lista
2 kašike limunovog soka
so, biber
1,5 l vode sa 2 kocke pileće supe ili pileća supa
kisla pavlaka
Priprema:
Cveklu i krompir oljuštite, a zatim isecite na kocke. Isecite luk, stavite u zagrejano ulje da se prži. Kada postane staklast, dodajte cveklu i krompir. Posle par minuta dodajte vodu ili supu, lovorov list, so i biber. Kuvajte nekih 25 minuta dok cvekla i krompir ne omekšaju. Zatim ostavite čorbu da se malo prohladi. Izbacite lovorov list. Propasirajte sadržaj ručnim ili standardnim blenderom. Služite uz kiselu pavlaku i limunov sok.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega