Pravi se jednostavno, a posebna lakoća kod pripreme je to što sve ide u rernu, a vama ostaje puno slobodnog vremena.

Sastojci:

4 odkoštena bataka sa zabatcima 1 kašika suvog začina ( ili umesto njega samo so, zavisi kako ko koristi, najbolje bi bilo koristiti domaći začin) biber, peršunov list, malo belog luka u granulama 250 ml vode 500 gr babure paprike pola glavice crnog luka, može i ljubičastog ili praziluk

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme posuti batake suvim začinom, biberom, peršunovim listom i belim lukom. Začine možete da dodate koje želite.

Ostaviti da odstoji dok pripremite ostalo.

Luk iseckati na trakice pa staviti na dno vatrostalne ili keramičke posude. Paprici otkloniti vrh i seme pa iseći i nju u deblje trakice i staviti je preko luka.

Na luk poslagati meso tako je kožica okrenuta ka gore. Uliti vodu sastrane. Staviti da se peče.

Posle 15 minuta okrenuti meso. Peći još 20 minuta pa opet pažljivo, sad je već mekano, okrenuti meso i teko peći sve dok kožica ne porumeni.

Može se pred kraj uključiti ventilator, da vruć vazduh struji odgore i zapeče kožicu, a i sam taj proces će kraće trajati ili samo sačekati da se zapeče.

Izvaditi batake sa strane, na tanjir staviti papriku i preko nje hrskave batake, pa tako toplo poslužiti.

profimedia0310863993.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/M.M./domacirecepti.net