SAVRŠEN PREDLOG ZA RUČAK! Ćureće rolnice sa pečurkama i paprikom, prste da POLIŽEŠ!
Obožavaćete ćureće rolinice, ukusne se, nisu mnogo komplikovane za pripremu, a stručnjaći će reći da su zdraviji izbor od piletine, jer imaju manje masnoća.
SASTOJCI:
600 g ćurećeg filea u komadu
maslinovo ulje
komadić maslaca
pola glavice crnog luka
čen belog luka
300 g šampinjona
dve crvene paprike
manja ljuta papričica
so, biber, ruzmarin
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati još minut, pa ubaciti pečurke isečene na listiće i paprike isečene na prutiće.
Posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok povrće ne omekša i dok ne ispari višak tečnosti. Umešati iseckan ruzmarin, mešati još minut-dva, pa skloniti sa vatre. Ćureći file zaseći noćem i otvoriti kao knjigu, pa istanjiti tučkom za meso da se dobije što veća površina.
Odozgo rasporediti pečurke i papriku, pa urolati i pričvrstiti čačkalicama ili mesarskim kanapom. Pržiti u većem tiganju na vrelom ulju 10 minuta, odnosno dok meso ne porumeni sa svih strana, pa preliti sa malo vode, poklopiti i dinstati još desetak minuta, odnosno dok ćuretina ne bude gotova.
Kurir.rs/Iće i Piće/M.M.
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)