Obožavaćete ćureće rolinice, ukusne se, nisu mnogo komplikovane za pripremu, a stručnjaći će reći da su zdraviji izbor od piletine, jer imaju manje masnoća.

SASTOJCI:

600 g ćurećeg filea u komadu

maslinovo ulje

komadić maslaca

pola glavice crnog luka

čen belog luka

300 g šampinjona

dve crvene paprike

manja ljuta papričica

so, biber, ruzmarin

PRIPREMA:

U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati još minut, pa ubaciti pečurke isečene na listiće i paprike isečene na prutiće.

Posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok povrće ne omekša i dok ne ispari višak tečnosti. Umešati iseckan ruzmarin, mešati još minut-dva, pa skloniti sa vatre. Ćureći file zaseći noćem i otvoriti kao knjigu, pa istanjiti tučkom za meso da se dobije što veća površina.

Odozgo rasporediti pečurke i papriku, pa urolati i pričvrstiti čačkalicama ili mesarskim kanapom. Pržiti u većem tiganju na vrelom ulju 10 minuta, odnosno dok meso ne porumeni sa svih strana, pa preliti sa malo vode, poklopiti i dinstati još desetak minuta, odnosno dok ćuretina ne bude gotova.

profimedia0250568428.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Iće i Piće/M.M.