Ove mini torte s lešnikom i bademom, ćete obožavati. Priprema je krajnje jednostavna tako da vam nije potrebno veliko kulinarsko predznanje!

Kora:

200 g pečenih lešnika
100 g pečenih badema
20 svežih urmi
2 pomorandže
4 kašike kokosovog ulja
4 kašike kakaa

Fil:

500 ml mleka

2 pudinga od vanile
100 ml slatke pavlake
4 kašike meda

Preliv:

200 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade

screenshot-1.jpg
Foto: Kurir TV

PRIPREMA:

Prvo treba spremiti fil. 400ml mleka staviti u šerpu i prokuvati. Ostatak, 100ml, pomešati sa pudingom i medom. Kad mleko provri, zakuvati puding i ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom zajedno sa ohlađenim pudingom da se dobije fina kremasta smesa.

Koru pripremiti tako što se u secka ili multipraktik sipaju lešnici i babademi. Samleti, pa dodati otkoštene urme, kakao, sok od ceđenih narandži i otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno izblendirati. Dobije se kompaktna masa.

Uzeti kalup za mafine i u svako udubljenje staviti po jednu korpicu za pečenje mafina. Kašikom vaditi po malo smese za koru i utapkati kašikom ili prstima, po dnu svake korpice. Preko sipati fil.

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati i mešati dok se ne stvori glatka smesa. Prohladiti, pa sipati preko svake tortice.

profimedia0429990397.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/recepti.com/M.M.