Sigurno ste već imali priliku da probate ovu pitu, ali verovatno je niste napravili sami.

Potrebno je:

300-400 g tankih gotovih kora2-3 jaja
200 g tvrđeg sira
1/2 praška za pecivo
300 ml mleka
3-4 kašike griza

Priprema:

Skuvati griz u mleku pa ga pokriti folijom i ostaviti da se prohladi. U činiji razbiti jaja sa praškom za pecivo, dodati sir i izdrobiti grubo.

Ubaciti ohladjen griz i sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh premazati i poslagati 3- kore jednu preko druge i svaku premazati uljem.

Dodati pola nadeva, rasporediti pa opet složiti par kora i prskati ulje. Ubaciti drugi deo nadeva i opet tri kore i pokriti zadnjom korom i ušuškati pitu.

Iseći je nožem na željene komade i premazati uzljem. Peći na 200 stepeni oko 50-60 min. da se lepo ispeče. Služiti toplu.

profimedia0325741621.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Bakina Kuhinja/M.M.