Pripremite svojim ukućanima domaću pogaču koja se jednostavno topi u ustima.

Sastojci:

pola kocke kvasca

200 ml vode (mlaka)

100 ml ulja

100 ml mleka

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

500 – 600 g brašna

Priprema:

Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke.Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude.Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju.Rukom poravnajte i oblikujte.Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni.Pogaču posolite i pecite oko 30 minuta.Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta.Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka.

profimedia0182600604.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Krstarica/M.M.