NAJPRLJAVIJA STVAR U KUHINJI, A NIKADA JE NE PERETE: Uz ovu super CAKU očistićete je za TREN i sprečiti rđu i boleštine
Otvarač za konzerve često je zanemaren predmet koji se i ne čisti baš toliko često. Međutim, prema nedavnim istraživanjima to je jedan od najprljavijih predmeta u kuhinji
Kada ste zadnji put očistili otvarač za konzerve? Prema studiji Univerziteta Ročester otvarač za konzerve je jedan od najprljavijih predmeta u vašoj kuhinji. Otvarač je plodno tlo za bakterije poput salmonele i E. coli.
Ovi koraci pomoći će vam da dubinski očistite otvarač konzervi kako biste se rešili bakterija.
Potrebno vam je:
- Deterdžent za pranje posuđa
- Izbeljivač
- Ubrusi
- Mineralno ulje
Nakon svake upotrebe temeljito operite otvarač za konzerve vrućom vodom i sapunom. Osušite što temeljitije kako biste sprečili hrđu. Zatim ga ostavite da se potpuno osuši na vazduhu pre nego što ga vratite u fioku.
Ako želite da dubinski očiste i dezinfikujete otvarač za limenke, preskočite sapun. Kombiniujte kašiku izbeljivača s posudom vruće vode. Smesu poprskajte po celom otvaraču i ostavite da malo odstoji. Obrišite, a zatim isperite i temeljito osušite.
Kad se otvarač konzervi potpuno osuši, stavite malo mineralnog ulja na krpu ili ubrus i podmažite zupčanike kako biste sprečili rđu.
kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore