Osim što je važno da rebarca iznutra budu meka i sočna, treba imati i hrskavu koricu. Kako biste to postigli, pre pripreme u rerni prelijte meso vrelim uljem...

Sastojci:

1,5 kg svinjskih rebara
500 g krompira

Za marinadu:

4 kašike senfa

4 kašike sitno seckanog crnog luka
2 kašike Vorčester sosa
2 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike meda
4 kašike maslinovog ulja
so
grančica peršuna

Priprema:

Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu od meda, maslinovog ulja, luka, Vorčester sosa i jabukovog sirćeta i sipajte po mesu. Marinirajte ga najmanje dva sata, još bolje ako meso ostavite 24 sata u frižideru. Izvadite meso iz marinade i stavite u uljem premazani pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, povremeno okrenite i premažite marinadom. Nakon 45 minuta stavite u rernu i kriške krompira pa pecite sve još 30 minuta na 200 stepeni.

profimedia0253307610.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/M.M.