REBARCA U MARINADI od SENFA i MEDA! Meso koje vam se topi u ustima, recept za savršenu večeru!
Osim što je važno da rebarca iznutra budu meka i sočna, treba imati i hrskavu koricu. Kako biste to postigli, pre pripreme u rerni prelijte meso vrelim uljem...
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
500 g krompira
Za marinadu:
4 kašike senfa
4 kašike sitno seckanog crnog luka
2 kašike Vorčester sosa
2 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike meda
4 kašike maslinovog ulja
so
grančica peršuna
Priprema:
Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu od meda, maslinovog ulja, luka, Vorčester sosa i jabukovog sirćeta i sipajte po mesu. Marinirajte ga najmanje dva sata, još bolje ako meso ostavite 24 sata u frižideru. Izvadite meso iz marinade i stavite u uljem premazani pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, povremeno okrenite i premažite marinadom. Nakon 45 minuta stavite u rernu i kriške krompira pa pecite sve još 30 minuta na 200 stepeni.
Kurir.rs/24sata.hr/M.M.
"DAĆU SVE OD SEBE DA SE SAČUVA MIR I STABILNOST" Vučić: "Biću opet ponosan zato što sam bio na strani časti, na strani slobode, na strani istine" (VIDEO)