ZAČIN KOJI KORISTIMO SVAKI DAN UBIJA VITKU LINIJU: Skuplja vodu u organizmu, usporava METABOLIZAM i spečava topljenje MASTI
Uravnotežena i zdrava ishrana ključ vitke linije, ali i fizička aktivnost. Ipak, iako ste uspeli da regulišete ishranu, ona vam ne donosi željene rezultate.
Naime, rezultati istraživanja Univerziteta Queen Mary u Londonu pokazali su kako je možda problem u “tihom neprijatelju” vaše vitke linije kojeg svakodnevno konzumirate. Reč je o natrijumu, koji se prvenstveno nalazi u kuhinjskoj sol, a pojedina istraživanja su pokazala da većina ljudi konzumira čak četiri puta više soli nego što im je potrebno.
Natrijum iz soli podstiče skupljanje vode u tkivu te tako deluje kontraproduktivno na smanjenje težine, a njegova prevelika konzumacija otežava topljenje masnih naslaga i usporava metabolizam.
Ako je suditi prema rezultatima ovog istraživanja, sa svakim gramom soli viška koji unesemo u organizam, raste rizik od gojaznosti za 25 odsto.
Sem što usporava mršavljenje, smanjivanje soli u ishrani smanjuje se i krvni pritisak, a samim tim smanjuje se mogućnost od kardiovaskularnih bolesti, uključujući moždane i srčane udare i srčanu insuficijenciju.
kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore