Ako ih čuvate dobro zatvorene mogu se služiti i nedelju dana, mada ovi kolači obično brzo nestaju sa stola.

Sastojci:

- 450 g glatkog brašna
- 250 g mlevenih oraha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 240 g svinjske masti sobne temperature
- 2 kašike meda

Za ukrašavanje:

- Šećer u prahu

Priprema:

U veću posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, orahe i vanilin šećer. Dobro promešajte. Zatim napravite rupu i u nju ubacite svinjsku mast, med i jaje. Umesite glatko testo.
Testo zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. Kalup za šape namastite s mašću i uvaljajte u brašno. Izvadite testo iz frižidera, uzimajte male komadiće testa i punite kalupe. Na kraju lagano pritisnite testo kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pazite da se kalupi sa testom ne napune do vrha jer će zbog praška za pecivo testo narasti tokom pečenja i onda će vađenje biti puno teže. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se kalupi malo ohlade izvadite testo. Kada se šape ohlade uvaljajte u šećer u prahu.

screenshot-7.jpg
Printscreen/ You Tube/Recepttura 

Kurir.rs/recepttura/M.M.