Ne postoji osoba koja ne voli ledene kocke, zato isprobajte ovu izmenjenu verziju gde je kora napravljena od maka i belanaca, a kremasti fil od žumanaca. Uživajte u predivnom ukusu.

screenshot-10.jpg
Printscreen You Tube/Recepttura 

Sastojci:

Za koru:

- 7 belanaca
- 60 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g maka
- 50 g gustina
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 ml mleka

Za fil:

- 7 žumanaca- 90 g šećera
- 100 g gustina
- 1 l mleka
- 250 g maslaca
- 50 g šećera u prahu

Završni sloj:

- 500 ml slatke pavlake
- 1 šlag

Za ukrašavanje:

- 50 g čokolade za kuvanjePriprema:

Za koru: Umutite belanca u šne (ne skroz čvrst). Dodajte postepeno šećer i vanilin šećer i neprestano mutite da se šećer u potpunosti rastopi.
U posudu sa makom dodajte gustin, malo promešajte, zatim prašak za pecivo i oprezno promešajte da dobijete ujednačeno sivu smesu.
Smesu sa makom postepeno dodajte u šne i promeašajte špatulom.
Nauljite i pospite brašnom tepsiju veličine 38×25 cm. Sipajte dobijenu smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 18 stepeni 20 minuta.
Kada se kora malo ohladi (nakon nekih 10 minuta) prelijte sa mlekom sobne temperature. Ostavite da se skroz ohladi.

screenshot-9.jpg
Printscreen You Tube/Recepttura 

Za fil: U žumanca dodajte šećer i mutite dok se ne otopi. Zatim dodajte gustin i promešajte. Sipajte 10 kašika mleka i sve dobro promešajte da se dobije glatka smesa bez grudvica. Presotalo mleko stavite da se kuva, kada proključa sklonite sa vatre i onda dodajte smesu od žumanaca.
Vratite na šporet na tihu vatru i kuvajte neprestano mešajući oko 1-2 minuta da se fil zgusne. Ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.
Maslac sobne temperature umutite. Dodajte šećer u prahu, pa opet umutite. U ohlađeni fil dodajte maslac sa šećerom u prahu i opet umutite.
Fil ravnomerno nanesite na koru i poravnajte. Kolač stavite u frižider dok pravite završni sloj.

Završni sloj: Slatku pavlaku kratko mutite, zatim dodajte šlag fix i onda umutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Pripremljeni šlag sipajte preko fila, poravnajte i stavite u frižider na minimalno 4 sata ili preko noći da se dobro ohladi.

screenshot-8.jpg
Printscreen You Tube/Recepttura 

Kurir.rs/recepttura/M.M.