Vazdušaste lepinje omiljeni su doručak jer svojim ukusom osvajaju i teraju da jedete još i još.

Sastojci:

- 500 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 250 ml ulja za prženje

Priprema:
U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte. Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta. U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo. Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.

screenshot-9.jpg
Printscreen You Tube/Kuhinja Sabi 

Kurir.rs/kuhinjasabi/M.M.