Idealni sitni kolači za slave i praznike.

Sastojci:

- 180 ml vode
- 180 g kristal šećera
- 75 g margarina
- 200 g blendiranog kikirikija
- 250 g mlevenog keksa
- 80 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade

Glazura:

- 120 g crne čokolade

- 2 kašike ulja

Priprema:

Odmah narendati crnu čokoladu. Spojiti vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kad provri dodati margarin pa sačekati da se i on otopi i provri. Skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i 200 g mlevenog keksa. Sjediniti pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izrendanu čokoladu, a u drugi preostalih 50 g mlevenog keksa i sjedini. U manji pleh ili kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu svetlu smesu i poravnati. Otopiti u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. U mikrotalsnoj zagrevamo po 15 sekundi dok se čokolada ne otopi. Premazati otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odneti u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta. Preporučujemo mlečnu belu čokoladu jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo. Ukoliko hoćete posnu kikiriki bajaderu izuzmite čokoladu. Izvaditi iz zamrzivača pa preko staviti čokoladni deo, pa i njega poravnati. Ukoliko vam se desi da vam se drugi deo ohladio i čini vam se da neće moći lepo da se stavi preko čokolade malo ga zagrejte. Namojte vruće na belu čokoladu. Opet poravnajte čašom. Glazura se odmah pravi. Pomešati čokoladu i ulje pa staviti u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopiti ih zajedno. Preliti preko bajadere i odozgo po želji posuti blendiranim kikirikijem.

screenshot-9.jpg
Printscreen You TubeDomaći Recepti 

Kurir.rs/domacirecepti/M.M.