Kivi je izuzetno nutritivno voće. Osim što je ukusan sam po sebi, možete ga koristiti kako bi napravili smuti, salatu pa i jedan ovakav kolač s kivijem...

Za koru:

14 komada graham keksa ili plazme

pola šolje makadamija ili običnih oraha

8 kašika rastopljenog putera

trećina šolje šećera

Za fil:

kašika rendane kore limete (može i limuna)

pola šolje soka od limete (može i limuna)

2 žumanca

400 ml kondenzovanog mleka

Plus 5 kivija

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite keks i većinu oraha u seckalicu za hranu i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte puter i šećer, smesu stavite u posudu za pečenje i pecite oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite koru i sok od limete sa žumancima, dodajte kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete glatku, gustu smesu. Sipajte je na prethodno pripremljenu koru i opet pecite oko 15 minuta. Ohladite i ostavite u frižideru barem na sat. Isecite kivi i pokrijte površinu prethodno ohlađene pite, a na kraju preko svega dodajte nekoliko preostalih iseckanih oraha i poslužite.

kiwigreenbowlontablecloth600w1045212091.jpg
Shuterstock 

Kurir.rs/finirecepti.net.hr/M.M.