VASINA TORTA NA TRADICIONALAN NAČIN! Puna fila, a sa ovim dezertom nikada nećete pogrešiti!
Idealna odluka ako još niste izabrali šta ćete od slatkiša praviti za praznike
Sastojci za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
Fil:
200 g mlevenih oraha
1 dl mleka
100 g šećera
4 žumanca
4 kašike šećera
1 narandža
100 g čokolade
250 g maslaca
Za šlag:
4 belanca
250 g šećera
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati muteći jedno po jedno od 5 žumanaca, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm i peći.
Fil:
Mleko i 100 gr šećera ugrejati i popariti mlevene orahe. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, prokuvati na pari. Umutiti maslac, dodati masu od oraha, masu od žumanaca, sok i rendanu koru 1 narandže, 100 gr istopljene čokolade.
Šlag:
U posudu staviti 250 gr šećera i 1,5 dcl vode. Kuvati dok sirup ne bude jako gust. Umutiti 4 belanca i postepeno dodavati vruć sirup neprestano muteći. Mutiti dok se smesa ne ohladi. Filovati: kora, fil pa šlag od belanaca.
Kurir.rs/tortekolaci.com/M.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore