KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Evo kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski! (KURIR TELEVIZIJA)
Kraljica trpeze u vreme novogodišnjih praznika i slava svakako je ruska salata ili manje poznata - Olivierova salata.
Srbija nije jedina zemlja u kojoj je ova salata popularna, pa ne čudi što se pravi u mnogim zemljama širom sveta.
Ime je dobila po ruskom kuvaru belgijskog porekla Olivieru, koji je prvi napravio u Moskvi 1860. godine u jednom od najboljih restorana u to vreme. Ipak, originalni recept je do danas ostao dobro čuvana tajna, a smatra se da današnji specijalitet ima malo zajedničkog sa izvornim receptom.
Domaćica Jovanka Dražić pokazala nam je kako se pravi prava, domaća verzija seckanog povrća, barenih jaja i majoneza koja se najčešće priprema za svečane ručkove u Srbiji.
OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU
Kurir.rs
VUČIĆ NA BOŽIĆNOJ LITURGIJI U HILANDARU: Predsednik se poklonio pred Bogorodicom Trojeručicom, čestitao najradosniji hrišćanski praznik (VIDEO)