Kraljica trpeze u vreme novogodišnjih praznika i slava svakako je ruska salata ili manje poznata - Olivierova salata.

Srbija nije jedina zemlja u kojoj je ova salata popularna, pa ne čudi što se pravi u mnogim zemljama širom sveta.

screenshot-156.jpg
Kurir Televizija 

Ime je dobila po ruskom kuvaru belgijskog porekla Olivieru, koji je prvi napravio u Moskvi 1860. godine u jednom od najboljih restorana u to vreme. Ipak, originalni recept je do danas ostao dobro čuvana tajna, a smatra se da današnji specijalitet ima malo zajedničkog sa izvornim receptom.

screenshot-157.jpg
Kurir Televizija 

Domaćica Jovanka Dražić pokazala nam je kako se pravi prava, domaća verzija seckanog povrća, barenih jaja i majoneza koja se najčešće priprema za svečane ručkove u Srbiji.

screenshot-158.jpg
Kurir Televizija 

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs