Uz ove domaće tortilje poslužite takođe domaću salsu ili gvakamole sos. Uživajte uz omiljeni film, ali bez griže savesti...

Sastojci:

225 g kukuruznog brašna

150 g brašna

kašičica seckanog peršuna

1-2 kašičice mlevenog čilija ili slatke crvene paprike

kašičica soli

kašika maslinovog ulja

2,5 dl tople vode

Priprema:

Zamesite srednje meko testo, prebacite na radnu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Presecite je na 12 jednakih delova, pa svaki od njih premesite uz dodavanje malo brašna. Dvanaest dobijenih loptica istanjite oklagijom na veličinu malog plitkog tanjira i izrežite unakrst na osam delova. Položite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni desetak minuta. Pečeni tortilja čips ostavite da se ohladi pa poslužite uz domaću salsu (seckani paradajz, čili papričica, crveni i beli luk, korijander, so) ili gvakamole sos (izgnječeni avokado, sok od limete, biber, so, naseckani paradajz, ljubičasti luk).

screenshot-6.jpg
Foto: Printscreen/Serpica Recepti

Kurir.rs/ljubav&zdravlje/M.M.