Ovi mafini sa šumskim voćem, lešnicima i belom čokolodom su praznik za nepca, a priprema je krajnje jednostavna...

Sastojci:

100 g putera
120 g šećera
vanil šećer
2 jaja
1 dcl mleka
200 g brašna (glatko)
pola praška za pecivo
prstohvat soli
50-75 g lešnika
50-100 g zamrznutog šumskog voća
50-100g bele čokolade za jelo i kuvanje

Priprema:

Otopljenom puteru dodajte šećer i vanil šećer pa ručno mutite da se sastojci povežu u jednoličnu smesu. Dodajte jaja i mleko pa nastavite sa mešanjem da se sve opet poveže. Može i bez lešnika, ali ako mafine pripremate sa njima, stavite ih da se peku oko 12 minuta na 160 stepeni. Potom ih oljuštite, pa ih krupno nasecite. U brašno dodajte prašak za pecivo sa malo soli i dobro promešajte. Brašno sada postepeno dodajte u mokru smesu i istovremeno mutite dok se sve ne poveže. Dodajte lešnike, kratko promešajte, pa izručite u korpice za mafine, da nivo smese bude malo više od pola. Preko dodajte šumsko voće, belu čokoladu i još malo seckanih lešnjaka pa ih blago utisnite. Mafini se peku oko 20-25 minuta na 190 stepeni. Kada su gotovi kratko ih ohladite, izvaditi iz korpica pa pospite sa šećerom u prahu, ali vrlo malo.

profimedia0373995356-1.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/sasina-kuhinja.com/M.M.