Neodoljivo mekane kuglice sa slatkim iznenađenjem unutra!

Sastojci:

200 g otopljene svinjske masti

100 g kiselog mleka

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 kašika rendane kore limuna

brašna po potrebi

kutija ratluka

šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Brašno sipajte u posudu, dodajte mast, šećer u prahu, vanilu i koru limuna. U kiselom mleku promešajte prašak za pecivo, ostavite malo da naraste i dodajte u brašno. Zamesite srednje meko testo da se ne lepi. Ratluk iseći na parčiće.

Kidati loptice testa veličine oraha, spljeskati i staviti unutra komadić ratluka.

Ponovo oblikovati loptice i poređati u pleh na papir za pečenje.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene loptice obilno posuti šećerom u prahu.

profimedia0538815389.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Krstrica/M.M.