Hrskava pita sa sirom i šunkom je idealan obrok za večeru ili doručak

Potrebno je:

9 lista gotovih tankih kora250 gr sira oko 100 gr šunke vezica peršunovog lista 2 jaja 2 kašike brašna 200 ml. mleka 100 ml jogurta 50 ml ulja 10 gr kvasca ili malo praška za pecivo malo soli

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaje, na kockice šunku i seckan peršunov list i sve izjednaliti, Spojiti jogurt i mleko dodati brašno malo soli ulje, nadošli kvasac i jedno jaje i sve umutiti. Na sto raširiti koru pa dodati 2 male kutlače preliva i četkicom razvući. odozgo staviti drugu, pa treću stim što na dno treću koju takodje premažemo stavimo nadev sira. Ivice savijemo i urolujemo. Pleh premazati uljem i rolnice poredjati i premazati uljem. Ostatak preliti preko rolnica i peći na 200 stepeni C od 50-60 min. prohladjenu seći.

profimedia0353331005.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/bakina kuhinja/M.M.