Već tradicinalno jelo božićne trpeze, između ostalog, svakako je podvarak. Jelo koje nas snabdeva energijom u zimskim mesecima, svakako zaslužuje počasno mesto na stolu prazničnog okupljanja. Ovo je originalni recpet za podvarak koji će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

kiseli kupus

crni luk

beli luk

lovorov list

biber u zrnu

meso

slanina

Priprema:

Prodinstati meso po želji (piletina, ćuretina, svinejtina, šnicle). Prodinstati i slaninu sa crnim i belim lukom, te dodati sitno seckani kiseli kupus - ribanac. Dodati 2-3 lista lovora, biber, pa poređati meso i staviti u rernu da se peče.

profimedia0405267193.jpg
Profimedia 

BONUS VIDEO:

00:12
POZNATI DOČEKALI BOŽIĆNE PRAZNIKE U SVOJIM DOMOVIMA! Liturgije, posne trpeze, pričešća: Estrada ispoštovla SVE OBIČAJE! Izvor: Instagram 

Kurir.rs/I.B.