Npravite neodovljive rolnice sa makom i orasima na ovaj praznični dan

Potrebno je:

300 ml mleka20 gr kvasca
korica narandže ili limuna
2 kašike ulja maslinovog
500 gr brašna i malo za posipanje
malo soli
2 jaja

Za nadev:

100 gr ml mala
1 kašika griza
100 g mleevenih oraha
100 g suvog groždje
100 ml vrućeg mleka
1 kašika meda

Priprema:

U malo mleka potopiti kvasac da nadodje. Sipati u vanglu dodati jedno jaje i malo izmutiti. Dodato ulje, ostatak mleka brašno i zamesiti glatko testo.

Pokriti da odmori 30 min. na sobnoj temperaturi. Razviti oklagijom za pola cm. Iseći trake za tri prsta širine. Na dno trake staviti nadev mala prsaviti pa rukama pritisnuti pa dodati orahe prebaciti jpš jednom i iseći nožem testo. Malo ga uvaljati u rukama i redjati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pokriti folijom i krpom da odmori pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni oko 40 min da lepo zarumeni. Pokriti krpom da malo omeknu. Sjajne penaste uživajte...

screenshot-10.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Kurir.rs/bakina kuhinja/M.M.