fino i ukusno
PITA BEZ KORA SA PAVLAKOM I SIROM! Domaćinsko predjelo za 40 minuta, evo kako se PRIPREMA!
Pita bez kora je slasno čudo koje ćete uvek praviti. Za ovaj recept vam je potrebno oko 45 minuta, a ukus fascinira...
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna 2 kašike griza 100 ml mleka 1/2 praška za pecivo 50 g maslaca
Printscreen
Za nadev:
200 g sira
200 g kisele pavlake 100 g maslina veća crvena paprika jaje
Priprema:
Umutiti 2 jaja, pa dodati brašno sa praškom za pecivo, mleko, omekšan maslac i sve dobro izjednačiti i sipati u pleh (25x15cm) pola smese. Sir iseći na kocke i rasporediti po testu. Pavlaku umutiti sa jajetom. Na sir rasporediti sečene masline i sečenu papriku. Preko njega sipati pavlaku i rasporediti, a zatim i drugi deo testa. Lepo izravnati i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B.
"DANAS SU POKUŠALI DA SPREČE DA PENZIONERI U SRBIJI DOBIJU POVIŠICU U DECEMBRU" Vučić o opoziciji: Možete misliti kakva bi to katastrofa bila