KREMPITA OD LIMUN KORA! Popularni kolač ukusniji nego INAČE, a evo kako da napravite i OSVEŽAVAJUĆI FIL!
Omiljeni slatkiš našeg detinjstva sa jednom malom izmenom - obožavaće ga vaši ukućani!
Sastojci
Kore:
8 jaja
300 g šećera
2 dl tople vode
2 dl ulja
400 g brašna
1 prašak za pecivo
1 limun
Fil:
7,5 dl mleka
300 g šećera
3 pudinga od vanile
300 g margarina
1 limun
malo šećera u prahu
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo i narendanu koru limuna i dobro izmešati. Posebno umutiti belanca, pa dodati smesi i ručno izmešati. Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore u rerni zagrejanoj na 180 sstepeni C. Izmešati puding i šećer sa 2,5 dl mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad mleko provri, napraviti puding. Fil ohladiti uz često mešanje kako se ne bi napravila kora na pudingu. Umutiti margarin i dodati mu ohlađen puding i narendanu koru limuna. Fil naneti preko jedne kore i poklopiti drugom. Preko posuti šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore