Omiljeni slatkiš našeg detinjstva sa jednom malom izmenom - obožavaće ga vaši ukućani!

Sastojci

Kore:

8 jaja

300 g šećera

2 dl tople vode

2 dl ulja

400 g brašna

1 prašak za pecivo

1 limun

Fil:

7,5 dl mleka

300 g šećera

3 pudinga od vanile

300 g margarina

1 limun

malo šećera u prahu

stockphotovanillaandcustardcreamcakedessertwithfreshlemonsandfreshmintandcopyspace80883640.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo i narendanu koru limuna i dobro izmešati. Posebno umutiti belanca, pa dodati smesi i ručno izmešati. Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore u rerni zagrejanoj na 180 sstepeni C. Izmešati puding i šećer sa 2,5 dl mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad mleko provri, napraviti puding. Fil ohladiti uz često mešanje kako se ne bi napravila kora na pudingu. Umutiti margarin i dodati mu ohlađen puding i narendanu koru limuna. Fil naneti preko jedne kore i poklopiti drugom. Preko posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

00:09
TAMARA ĐURIĆ POKAZALA KAKO DOJI BEBU: Starleta podelila INTIMNI TRENUTAK iz svog doma, ne odvaja se od ĆERKE Izvor: Instagram

Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna