Ukoliko ste ljubitelj čvaraka, onda ćete obožavati ovu slanu štrudlu

Potrebno je:

450-50 gr brašna
200 ml kiselog mleka
100 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje
1 žumance za premazivanje
100 gr mlvevenih čvaraka
100 gr šunke

Priprema:

U mleku razmrviti kvasac dodati šečer pa kad kvasac nadodje sipati u vanglu ubaciti jaje kiselo mleko brašno dodatavi kao i malo soli da testo bude glatko ne mnogo tvrdo.

Pokriti da naraste pa ga istresti na sto malo ga obraditi rukama pa ga ponovo pokriti da odmori 15 min. Cvarke i šunku usitniti u blenderu i još malo rikama.

Razviti testo pola cm pa ga premazati čvarcila i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom.

Ostaviti pokrivenu štrudlom 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 min.

Seći isključivo ohladjenu. Fantazija od štrudle bolja nego pogačice sa čvarcima.

screenshot-15.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.