Svežu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.

Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom ukusa, obiluje i zdravim antioksidansima.

Sastojci: 100 g zamrznutih borovnica, 135 g speltinog brašna, 1,5 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica cimeta, 1 zamena za jaje (1 kašičica mlevenog lana + 3 kašičice vode ili 1 kašičica čia semenki + 1/3 šolje vode), 90 ml bademovog ili ovsenog mleka, 1,5 kašika maslinovog ulja, 1,5 kašika meda, 30 ml svežeg soka od narandže.

Priprema: U borovnice umešajte kašiku brašna, pa ih stavite u frižider. U jednoj posudi izmešajte suve sastojke. U drugoj posudi izmešajte vlažne sastojke, zamenu za jaje, mleko, med, sok od narandže, ulje i ekstrakt vanile. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim. Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih sa medom, kriškama sveže narandže i borovnicama.

profimedia0331827134.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Pink/M.M.