Šta spremiti od čorbice za ručak? Žuri vam se, a hteli bi da to bude neštu ukusno. Paradajz orba je savršen predlog.

Potrebno:

200 ml kuvanog paradajza
1,5 l vode
domaći rezanci
peršunov list
celerov list
zelena paprika
50 ml maslinovog ulja
malo soli

Priprema:

U šerpu sa vodom dodajte ulje i sipajte kuvani paradajz. Dodajte celerov list zajedno sa drškom kao i zelenu papriku koju možete malo da izbockate nožem ili izvadite seme. Ostavite da kuva 6-7 minuta, izvadite viljuškom celer pa ubacite rezance. Posolite i dodajte sitno seckan peršunov list. Poklopite i isključite šporet. Čorbica je gotova. Po želji u tanjir dodajte kašičicu kisele pavlake.

stockphotobowlofminestronesoupwithpastabeansandvegetables173395838.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs/bakinakuhinja/M.M.