Da li se sećate bakinih kolača iz detinjstva? Onda sigurno znate šta je koh od pirinča

Potrebnio je:

3 jaja200 gr pirinča
50 gr suvog groždja
kockica maslaca
šećera po želji
malo cimeta
korica limuna
200 ml. mleka
100 ml vode

Priprema:

Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolji pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolja vode. Znači 3:1 tečnosti .. vode ili mleka.

U skuvan pirinač dodati suvo groždje, korica limuna šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti dodati malo šećera pa polako dodavati u prohladjen pirinač. polako izmešati..

Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati.

Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Seći prohlađen...

screenshot-3.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Kurir.rs/Bkina kuhinja/M.M.