Ako do sada niste probali proju sa čvarcima, u nastavku teksta vam donosimo recept.

Kranje je jednostavno za spremanje, a ovaj recept vam može poslužiti i za običnu proju. Uostalom, probajte, a uvek možete nešto dodati i oduzeti i napraviti svoju verziju jednog od naših omiljenih jela. Kada su čvarci u pitanju, tu niko ne ostaje ravnodušan.

profimedia0332361477.jpg
Profimedia 

Sastojci:

250 gr projinog brašna

100 gr običnog brašna

3 jajeta

1 kašičica soli

1 čaša jogurta (može i kiselo mleko)

pola čaše ulja (iskoristite praznu čašu od jogurta kao meru)

prašak za pecivo

150 gr čvaraka

Možete dodati i krišku sira da pojačate ukus. Ukoliko naginjete jednostavnijim ukusima, nemojte ubacivati sir.

profimedia0566896719.jpg
Profimedia 

Priprema:

Pomešajte projino i obično brašno. U drugoj posudi pomešajte jaja, jogurt, prašak za pecivo, so, ulje. Zatim sipajte brašno u mokru smesu, vodeći računa o gustini - idealno je da smesa bude malo gušća od testa za palačinke. Kada sve to pomešate, dodajte čvarke i opet promešajte. Smesu sipajte u modlu ili tepsiju, u zavisnosti šta vam je pri ruci. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite dok projice ne porumene.

BONUS VIDEO:

01:36
KAKO NASTAJE VRHUNSKI KAJMAK: Tajni recept koji se vekovima prenosi sa kolena na koleno (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija

(Kurir.rs/A.M.)