PROJICE SA ČVARCIMA: Tradicija na malo drugačiji način! A za POJAČAN UKUS dodajte i SIR! (RECEPT)
Ako do sada niste probali proju sa čvarcima, u nastavku teksta vam donosimo recept.
Kranje je jednostavno za spremanje, a ovaj recept vam može poslužiti i za običnu proju. Uostalom, probajte, a uvek možete nešto dodati i oduzeti i napraviti svoju verziju jednog od naših omiljenih jela. Kada su čvarci u pitanju, tu niko ne ostaje ravnodušan.
Sastojci:
250 gr projinog brašna
100 gr običnog brašna
3 jajeta
1 kašičica soli
1 čaša jogurta (može i kiselo mleko)
pola čaše ulja (iskoristite praznu čašu od jogurta kao meru)
prašak za pecivo
150 gr čvaraka
Možete dodati i krišku sira da pojačate ukus. Ukoliko naginjete jednostavnijim ukusima, nemojte ubacivati sir.
Priprema:
Pomešajte projino i obično brašno. U drugoj posudi pomešajte jaja, jogurt, prašak za pecivo, so, ulje. Zatim sipajte brašno u mokru smesu, vodeći računa o gustini - idealno je da smesa bude malo gušća od testa za palačinke. Kada sve to pomešate, dodajte čvarke i opet promešajte. Smesu sipajte u modlu ili tepsiju, u zavisnosti šta vam je pri ruci. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite dok projice ne porumene.
BONUS VIDEO:
(Kurir.rs/A.M.)
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!