Tako su jednostavni za napraviti a rezultat, puno dekorativnih i ukusnih zalogaja

Sastojci:

200 ml vode150 g šećera
200 g maslaca ili margarina
200 g mleka u prahu
200 g kokosa
4 kašike mlevenog keksa
1 kašika kakaa
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
papir za pečenje ili folija

Priprema:

Prokuvajte šećer, vodu i maslac. Sklonite sa ringle i brzo umešajte mleko u prahu i kokos. Dodajte keks i dobro izmešajte (možete i rukom) testo podelite na dva dela.

U jedan stavite kakao i 100 g rastopljene crne čokolade a u drugi 100 g rastopljene bele čokolade.

Ostavite da se smese ohlade(ne da se stegnu), razvucite na pek papiru beli deo uz pomoć oklagije, na drugom pek papiru razvucite tamni deo i potom preklopite testa jedno preko drugog. Pređite oklagijom da se delovi spoje. Secite trake širine oko 1 cm. urolajte i uvrnite da se naprave šare (možete pogledati u videu). Secite manje komade i uvaljajte u kokos. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu. Prijatno!

screenshot-28.jpg
Printscreen/Serpica Recepti 

Svi smo oduševljeni ovim kolačićima. Tako su jednostavni za napraviti a rezultat, puno dekorativnih i ukusnih zalogaja

Kurir.rs/serpica.net/M.M.