Medena pita je ukusna poslastica koja se pravi brzo i lako, a mnogi tvrde da nisu ostali ravnodušni nakon što su je probali.

Sastojci:

400g brašna 3 kašike meda 3 jaja 80 g putera 150 g šećera 1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

150 g šećera u prahu

900 gr pavlake

Priprema

1. U lonac dodajte šećer, puter, med i stavite ga na vatru da se smeša istopi.

2. Sklonite lonac sa vatre, umešajte jaja i dodajte jaja uz neprestano mešanje, vodeći računa da ne proključa. Postepeno dodajte brašno i sodu bikarbonu i mešajte dok ne dobijete testo.

3. Prebacite testo na papir za pečenje i pospite ga sa malo brašna. Zamesite ga kratko ručno. Podelite ga na osam delova i svaki tanko istegnite. Svaki komad razvaljanog testa pritisnite kalupom za torte da dobijete testo veličine kalupa.

4. Prebacite testo u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 3-4 minuta. Ispecite i višak testa.

5. Zatim pripremite kremu. Pomešajte šećer i pavlaku i stavite kremu u frižider. Ponovite postupak dva, tri puta.

6. Pečene kore premažite kremom, slažući ih jednu na drugu. Završite kremom, a na vrh naribajte višak pečenog testa.

7. Pitu od meda stavite u frižider i služite sutradan, kada kore omekšaju.

BONUS VIDEO:

00:06
NE MOGU DA SPAVAM! Luna Đogani u sitne sate u mini suknji pokazala trudnički stomak! (VIDEO) Izvor: instagram/luna_djogani

Kurir.rs/I.B.