Reč je o vrlo jednostavnom desertu, toliko laganom da se napravi da će ispasti savršeno čak i totalnim početnicima. Sastojci se samo pomešaju, ohlade i od smese se prave bombice

Sastojci:

250 g crne čokolade

130 ml slatke pavlake

2 kašičice putera

kašičica kurkume

rendana kora pomorandže

Priprema:

Sipajte slatku pavlaku u šerpu pa je zagrejte gotovo do vrenja. Sklonite s vatre i u to ubacite kockice čokolade. Lagano mešajte dok se sasvim ne otopi i postane glatka. Tada dodajte puter, kurkumu i narendajte koru pomorandže ii dobro promešajte da se svi sastojci povežu.

Smesu zatim ostavite u frižideru nekih dva sata. Kad se stegne, kašičicom uzimajte pomalo smese i rukama oblikujte bombice. Po želji možete da ih uvaljate u mlevene ili usitnjene lešnike, orahe, bademe, u mrvice čokolade, a odlično se slažu i sa čokoladnom glazurom.

kuglice.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs/24sata.hr/M.M.