Potaži su odličan izbor, bilo da su predjelo ili obrok. Naravno, naše bake su najlepše potaže pravile, ali uz ovaj recept možete probati da se vratite u detinjstvo i oživite neke uspomene. Potaž je dobar zimi jer će vas ugrejati. U svakom slučaju, ukusan i lagan obrok. Danas vam donosimo recept sa bundevom. Malo neobično, ali ukusno. I što je najlepše, jednostavno se sprema.

profimedia0528681714.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

- 300 gr bundeve

- 1 veća šargarepa (ili dve manje)

- 2 crna luka

- 2 čena belog luka

- prazi luk (po ukusu)

- kocka za supu (kokošija)

- maslac (puter)

- so, biber, peršun

- pavlaka (opciono)

profimedia0184898455.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Iseckati bundevu i ostalo povrće na kockice. Staviti u litar vode i kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata. Ubaciti kocku supe i kuvati po uputstvu. skinuti sa ringle i izmiksati štapnim mikserom ili blenderom, u zavisnosti šta koristite. Lepo izmiksati, vratiti u šerpu, dodati pola pola kašičice maslaca i promešati i ostaviti dva, tri minuta na ringli. Dodati biber, peršun i posoliti ukoliko ima potrebe za tim. Po ukusu, možete dodati i kašiku pavlake prilikom serviranja.

BONUS VIDEO:

00:57
HERCEGOVCI OVAJ RECEPT KRIJU KAO STROGO ČUVANU TAJNU! Evo kako prave prirodni PROPOLIS zbog kojeg su jaki kao STENA (KURIR TV) Izvor: Kurir

(Kurir.rs/A.M.)