ČORBAST GRAŠAK SA SUVIM REBRIMA! Toplo jelo za hladne zimske dane, prste da poližeš!
Čorbast grašak sa suvim rebrima je toplo i ukusno jelo za hladne zimske dane.
Sastojci:
500 g graška
300 g suvih rebara (ili nekog drugog mesa po izboru, recimo slanine)
2 šargarepe
zelena paprika
glavica crnog luka
krompir
kašičica suve mlevene slatke paprike
mala kašičica brašna
so, malo suvog začina
peršunov list
ulje
lovorov list
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk i seckanu papriku. Dodajte šargarepu, dinstajte malo i dodati grašak, suva rebra i na kockice isečen krompir. Dodajte malo vode pa krčkajte. Dodajte suvu mlevenu papriku, listove lovora, malo začina i soli. Nalijte da se kuva. Kad se jelo skuvalo, ubacite razmućeno brašno i seckan peršunov list. Pustite da provri.
Kurir.rs/M.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore