ROLNICE SA CIMETOM I PRELIVOM: Uživanje u malim stvarima nikad nije bilo ukusnije! (RECEPT)
Ova poslastica je postala veoma popularna u poslednje vreme i čini se da su društvene mreže pune njenih fotografija. Sada ih možete pripremiti i uživati u ukusu.
Sastojci:
130ml toplog mleka
21g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
15g šećera
500g brašna, tip 500
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170g jogurta
1 jaje
Sastojci za nadev:
100g istopljenog putera
120g smeđeg šećera (može i običan)
2 kašičice cimeta
*Sve sastojke za nadev samo pomešati.
Sastojci za preliv:
120g krem sira
120g prah šećera
50g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
*Sve sastojke za preliv takođe samo pomešati.
Priprema:
U toplo mleko se izdrobi kvasac, doda šećer i ostavi da odstoji nekoliko minuta.
U drugu činiju se stave svi ostali sastojci, doda mleko i kvasac i umesi. To može da se uradi mikserom za nastavkom za testo ali može naravno i rukom. Testo treba da bude glatko. Nakon toga činija se prekrije i ostavi testo da odmori 1h na sobnoj temperaturi.
Kad se odmorilo, testo se razvuče na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm.
Tu se namaže nadev preko celog testa, ide skroz do ivica.
Nakon toga urola se testo po dužoj strani i seče se na 12 jednakih delova.
Isečene rolnice se stave u pleh obložen pek papirom i ostave se da odmore još 20 minuta.
Zatim se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako imate opciju u rerni da pečete sa gornjim i donjim grejačem, onda to uradite.
Nakon pečenja umuti se preliv i bogato se rasporedi preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/A.M.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega