Ova poslastica je postala veoma popularna u poslednje vreme i čini se da su društvene mreže pune njenih fotografija. Sada ih možete pripremiti i uživati u ukusu.

profimedia0345886375.jpg
Profimedia 

Sastojci:

130ml toplog mleka

21g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)

15g šećera

500g brašna, tip 500

pola kašičice soli

1 puna kašičica praška za pecivo

170g jogurta

1 jaje

profimedia0352403127.jpg
Profimedia 

Sastojci za nadev:

100g istopljenog putera

120g smeđeg šećera (može i običan)

2 kašičice cimeta

*Sve sastojke za nadev samo pomešati.

profimedia0295389661.jpg
Profimedia 

Sastojci za preliv:

120g krem sira

120g prah šećera

50g omekšalog putera

1 kašičica arome vanile

*Sve sastojke za preliv takođe samo pomešati.

profimedia0423267149.jpg
Profimedia 

Priprema:

U toplo mleko se izdrobi kvasac, doda šećer i ostavi da odstoji nekoliko minuta.

U drugu činiju se stave svi ostali sastojci, doda mleko i kvasac i umesi. To može da se uradi mikserom za nastavkom za testo ali može naravno i rukom. Testo treba da bude glatko. Nakon toga činija se prekrije i ostavi testo da odmori 1h na sobnoj temperaturi.

Kad se odmorilo, testo se razvuče na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm.

Tu se namaže nadev preko celog testa, ide skroz do ivica.

Nakon toga urola se testo po dužoj strani i seče se na 12 jednakih delova.

Isečene rolnice se stave u pleh obložen pek papirom i ostave se da odmore još 20 minuta.

Zatim se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako imate opciju u rerni da pečete sa gornjim i donjim grejačem, onda to uradite.

Nakon pečenja umuti se preliv i bogato se rasporedi preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.

BONUS VIDEO:

01:36
KO BI OVO JOŠ URADIO? Majka troje dece okačila diplomu fakulteta o kiln, pa sela u kombajn da obrađuje zemlju (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija

Kurir.rs/A.M.