MEKANI BISKVIT PUNJEN KREMOM I PRELIVEN ČOKOLADNOM GLAZUROM: Jednostavno se priprema, a ukus je neverovatan!
Veoma jednostavno se pripema, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
150g šećera
10g vanilin šećera
200 ml mleka
100ml ulja
200g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice eurokrema
za Glazuru:
200ml slatke pavlake
100 g čokolade (za kuvanje)
Priprema:
Možete odmah da uključite rernu na 200 C da se greje. Mikserom umutite jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite mikserom 3-4 minuta, a zatim dodajte ulje i mleko, pa nastavite sa mućenjem još minut. U smesu prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa na najslabijoj brzini mikserom sjedinite sve sastojke.
Tepsiju 30x20cm namažite uljem i pospite brašnom, a zatim izlijte umućenu smesu.
Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen. Pečen biskvit pokrijte folijom ili krpom i ostavite da se ohladi. Kašičicom izvadite 12 krugova iz biskvita i stavite u činiju. Izvadjene delove prstima izmrvite, pa dodajte 2 kašičice Eurokrema. Sjedinite, pa smesom popunjavajte rupe u biskvitu.
Za pripremu glazure:
U šerpicu sipajte 200 g slatke pavlake i 100 g čokolade, pa otopite na šporetu. Prelijte preko kolača, pa ostavite najmanje 3 sata na hladnom. Kolač secite na kocke.
Kurir/cooking.rs/M.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore