Ako vam je dosadila standardna musaka, ovaj recept će doći kao sjajno osveženje.

Prednost musake od crvenih paprika je ta što može da se jede i hladna i odličan je obrok bilo za ručak ili večeru.

Sastojci:

300 gr mlevenog mesa

6,7 crvenih paprika

3 čena belog luka

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

1 kašika prezli

3 kašike paradajz pirea

so, biber, ulje i začini

profimedia0156250879.jpg
Profimedia 

Preliv:

2 jajeta

100 ml mleka

100 ml pavlake (može i pavlaka za kuvanje)

beli luk u granulama

Priprema:

Iseckajte crni luk i šargarepu i prodinstajte na malo ulja. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte meso sa začinima (so, biber i ostalo). Na kraju umešajte paradajz pire i ostavite sa strane. Ukoliko nemate smrznutu pariku, ispecite je i oljuštite.

profimedia0156250890.jpg
Profimedia 

Uzmite vatrostalnu posudu i nauljite je. Pospite prezlama ravnomerno po dnu i stavite pola parika. Preko njih pospite istnjeni beli luk. Zatim rasporedite meso, a preko njega ostatak paprika. Preliv spremite tako što umitite jaja, mleko, pavlaku i beli luk i prelijete preko musake.

Pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Bonus video:

01:25
PRETERIVALI STE SA PIĆEM I JELOM? Tromi ste i iscrpljeni, nije vam ni do čega, poslušajte SAVETE nutricioniste! (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija

(Kurir.rs/A.M.)