NAJSOČNIJA BAKLAVA U KOJOJ NE IDE NI GRAM ORAHA! Grci je prosto obožavaju, a RECEPT je suvo zlato
Recept za grčku baklavu u koju ne idu orasi, ali zato ide mnogo soka od pomorandže će vas oduševiti.
Grčka baklava
Potrebno je:
ZA KORU
- šolja od 250 ml brašna
- šolja griza
- pola šolje šećera
- 2 jajeta
- prašak za pecivo
- šolja mleka
- 125 maslaca ili margarina,
- sok od pomorandže
- korica pomorandže
ZA PRELIV
- pola šolje vode
- pola šolje šećera
- sok od pomorandže
- korica pomorandže
- pomorandža isečena na kolutove
Priprema: Umutite šećer i maslac, pa im postepeno dodajte jaja, sok i mleko. Dodajte i brašno pomešano s praškom za pecivo i griz, pa sve dobro izmešajte varjačom. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Pomešajte sve sastojke za sirup i kad počne da vri, kuvajte šest minuta. Vrućim sirupom prelijte prohlađen kolač, pa kad se ohladi, stavite ga u frižider na nekoliko sati.
kurir.rs/blicžena
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)