Za pripremanje salate neophodno je pripremi dimljenu slaninu, pileće belo meso, tost hleba, zelenu salatu, limun...

Potrebno je:

380 g belog mesa
40 g slanine
100 g hleba
so, biber
1 kašičica začinske paprike
1 kašičica origana
3 kašike ulja
260 g zelene salate (1 puterica)
140 g kisele pavlake
20 g majoneza
1 čen belog luka
40 g kiselih krastavčića
1/2 vorčester sosa
origano
5 kapra
1 kašičica senfa
1 kašičica kečapa
limunov sok

Priprema:

Pomešajte so, biber, začinsku papriku, origano i ulje, pa uvaljajte piletinu u marinadu. Meso ostavite je u marinadi bar sat vremena. Za to vreme iseckajte i propržite slaninu. Hleb isecite na kockice, pa propržite u tiganju u kom je bila slanina. Posle hleba propržite i meso, pa isecite na trakice. Salatu operite i iscepkajte na sitnije delove, pa ređajte u činiju. U posudi pomešajte pavlaku, majonez, kečap, rendane krastavčiće, kapar, senf, vorčester sos, origano, secakni beli luk i limunov sok. Sjedinite štapnim mikserom i prelijte salatu. Dobro promešajte da salata upije, pa preko stavite piletinu, prepečeni hleb (krutone) i slaninu.

cezar-salata-salata-recepti-salata.jpg
Foto: Shutter

Kurir.rs/stvarukusa/M.M.