Kiš je u osnovi složenac s raznim povrćem, u koji se može dodavati i meso, a jaja su ta koja 'povezuju' celo jelo. Najpoznatija verzija je svakako kiš loren, koji se naziva i najfinija pita na svetu, a bazira se na prhkom testu, puteru, kuvanoj šunki, jajima i pavlaci...

Sastojci:

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

5-6 kašika hladne vode

prstohvat soli

Za fil:

200 g mesnate slanine sitno iseckane

3 jaja

200 ml pavlake za kuvanje

200 ml mleka

so, biber, muskatni oraščić

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo i odložite u frižider na pola sata. Za fil kratko propržite slaninu, pa posebno umutite jaja sa pavlakom i mlekom, dodajte začine. Testo razvucite oklagijom i stavite u pleh. Izbušite viljuškom dno i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta do zlatne boje. Izvadite pleh, pojačajte rernu na 200 stepeni. Na koru sipajte slaninu, pa prelijte jajima i pavlakom. Vratite pleh u rernu na 15-20 minuta.

screenshot-26.jpg
Foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:30
DAJ BRE, NERVOZNA SAM! Teodora Džehverović BESNA KAO RIS sa povređenim laktovima HISTERISALA zbog treninga! (VIDEO) Izvor: Instagram