KIŠ LOREN JE NAJFINIJA FRANCUSKA PITA: Napravite je u svojoj kuhinji BRZO i jednostavno! (RECEPT)
Kiš je u osnovi složenac s raznim povrćem, u koji se može dodavati i meso, a jaja su ta koja 'povezuju' celo jelo. Najpoznatija verzija je svakako kiš loren, koji se naziva i najfinija pita na svetu, a bazira se na prhkom testu, puteru, kuvanoj šunki, jajima i pavlaci...
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
125 g putera
5-6 kašika hladne vode
prstohvat soli
Za fil:
200 g mesnate slanine sitno iseckane
3 jaja
200 ml pavlake za kuvanje
200 ml mleka
so, biber, muskatni oraščić
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo i odložite u frižider na pola sata. Za fil kratko propržite slaninu, pa posebno umutite jaja sa pavlakom i mlekom, dodajte začine. Testo razvucite oklagijom i stavite u pleh. Izbušite viljuškom dno i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta do zlatne boje. Izvadite pleh, pojačajte rernu na 200 stepeni. Na koru sipajte slaninu, pa prelijte jajima i pavlakom. Vratite pleh u rernu na 15-20 minuta.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO:
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana