Priprema traje nekih 20-ak minuta a sastojke verovatno imate kod kuće u svakom momentu.

Sastojci (za 10 komada):

75 g putera ili margarina 75 g smeđeg šećera (demerara) 1 kašičica arome vanile 1 jaje 1/2 kašičice praška za pecivo 150 g oštrog brašna 100 g čokolade za kuvanje (ili čokoladne kapljice)

Priprema:

Omekšali puter sobne temperature i smeđi šećer ubacite u plastičnu posudu pa mikserom izmutite oko 5 minuta da bude penasto. Potom dodajte vanilu i jaje i još jednom izmiksajte dok se sve ne poveže. Dodajte i prašak za pecivo i brašno i sve sjednite mikserom u kompaktnu smesu. Na samom kraju ubacite sitno iseckanu čokoladu na kockice ili čokoladne kapljice, i kašikom sve izmešajte. Uzmite pleh obložen pek papirom, i kašikom za sladoled uzimajte smesu pa spuštajte svaku kuglicu testa na pek papir, ostavljajući dovoljno mesta između svake. Keks pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 min. Znaćete da su gotovi kad blago porumene.

kolac-2-sastojka.jpg
Printskrin/youtube 

Kurir.rs/mysticcakes.com/M.M.