Kuvanje pirinča deluje kao lak posao, ali nije uopšte. Postoje određene metode kojih bi trebalo da se pridržavate ako želite da skuvate pirinač pravilno, ali zavisi i od toga u čemu ga kuvate - u šerpi, mikrotalasnoj ili u rerni.

Nagi donosi savete kao spremiti pirinač u svakoj od navedenih kategorija i kako da uvek ispadne dobar obrok.

1.Lonac na šporetu/ringli

Na jednu šolju pirinča stavite 1,5 šolju vode, vatru stavite na srednju jačinu dok voda ne provri, a tada smanjite na najmanju jačinu, poklopite i pustite da se kuva 13 minuta. Kada isključite ringlu, ostavite još 10 minuta u loncu da odstoji.

2. U rerni

Uzmite dve šolje pirinča i 3 šolje proključale vode. Poklopite posudu i stavite u rernu na 180°C, 35 minuta. Takođe, ostavite 10 minuta da odstoji.

3. U mikrotalasnoj

Na jednu šolju pirinča stavite 2 šolje proključale vode. Kuvajte 12 minuta, bez poklopca. Izvadite, poklopite i pustite 10 minuta da odstoji.

(Kurir.rs/Recipetineats)

BONUS VIDEO:

00:22
TRUDNA BOJANA SA MIRKOM PROSLAVILA DAN ZALJUBLJENIH! Otišli u restoran pa se ludo zabavili: Tu je i najstarija Rodićka! (VIDEO) Izvor: Instagram