KAKO SE PRAVILNO SPREMA PIRINAČ? Nagi iz Japana otkrila tajnu, važno je koliko DUGO se kuva!
Kuvanje pirinča deluje kao lak posao, ali nije uopšte. Postoje određene metode kojih bi trebalo da se pridržavate ako želite da skuvate pirinač pravilno, ali zavisi i od toga u čemu ga kuvate - u šerpi, mikrotalasnoj ili u rerni.
Nagi donosi savete kao spremiti pirinač u svakoj od navedenih kategorija i kako da uvek ispadne dobar obrok.
1.Lonac na šporetu/ringli
Na jednu šolju pirinča stavite 1,5 šolju vode, vatru stavite na srednju jačinu dok voda ne provri, a tada smanjite na najmanju jačinu, poklopite i pustite da se kuva 13 minuta. Kada isključite ringlu, ostavite još 10 minuta u loncu da odstoji.
2. U rerni
Uzmite dve šolje pirinča i 3 šolje proključale vode. Poklopite posudu i stavite u rernu na 180°C, 35 minuta. Takođe, ostavite 10 minuta da odstoji.
3. U mikrotalasnoj
Na jednu šolju pirinča stavite 2 šolje proključale vode. Kuvajte 12 minuta, bez poklopca. Izvadite, poklopite i pustite 10 minuta da odstoji.
(Kurir.rs/Recipetineats)
BONUS VIDEO:
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana