PRIPREMITE KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Podseća na musaku, ali je mnogo UKUSNIJI! RECEPT
Majstorski pripremljen krompir koji će odmah nestati sa tanjira, a mnoge podseća i na musaku.
Sastojci
1-1,2 kg krompira 250 g dimljene kobasice 3 kuvana jajeta 100 g kačkavalja
Za preliv:
2 jajeta
1 jogurt (180ml) 1 kisela pavlaka (20%mm-180ml) so, biber
Priprema:
Krompir skuvajte u komadu, pa kada se prohaldi isecite na kolutove. U podmazanu tepsiju poređajte red krompira, posolite i pobiberite. Preko stavite kobasicu i jaja isečene na kolutove. Raspored po vašoj želji. Kačkavalj izrendajte, pa stavite 1/3 preko i poslednji sloj je krompir. Posolite i pobiberite.
Umutite jaja, dodajte jogurt, kiselu pavlaku i preostali kačkavalj. Posolite i sjedinite. Prelijte preko jela. Pecite na 180°C 30-35 minuta.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO:
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)