Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami

Sastojci:

1 glavica belog lukaso po želji
5 kašika ulja
3 kašike sirćeta
400 ml mlake vode
2-3 male ljute pečene papričice
peršun po želji

Priprema:

Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.
Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.

Napomena:

Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.

profimedia0369918784.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Stvar ukusa/M.M.