Recept za najjednostavnije čokoladne bombice, koje će vam verovatno manje od svih koje ste probali izazvati osećaj griže savesti!

Osim toga, neverovatno se brzo prave, možete ih poslužiti skoro odmah, a možete ih i čuvati u frižideru do deset dana.

profimedia0254600657.jpg
Profimedia 

Sastojci

za bombice

oko 170g urmi

120g oraha (ili drugih orašastih plodova)*

35g kakao praha*

mali prstohvat soli

kašičica-dve vode (po potrebi)

za posipanje i dekoraciju

kakao prah

sitno seckani ili mleveni orasi, bademi, lešnici

kokos

Postupak:

Urme potopite i ostavite u vodi da omeknu, oko 10-ak minuta. Ako koristite sveže urme, taj korak možete izostaviti ili ih potopite na pet minuta da ih lakše oljuštite. Sklonite košpicu i ubacite u multipraktik ili neki jači secko.

Dodajte orahe, kakao prah i prstohvat soli.

Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Po potrebi, dodajte kašičicu-dve vode ili istopljenog kokosovog ulja.

Odvajajte po 2/3 kašičice smese i vlažnim rukama oblikujte kuglice. Slažite ih na papir za pečenje ili providnu foliju da se ne bi lepile za tacnu. Pospite kakao prahom (kroz sitnu cediljku) i ostavite u frižideru da se malo stegnu. Ako volite, možete ih uvaljati u orašaste plodove ili kokos.

Složite ih kutiju koja se dobro zatvara i čuvajte ih u frižideru do 10-ak dana.

screenshot-134z4536432363.jpg
AMG 

Kurir.rs/NaTanjiru/M.M.