Dobra je vruća, topla pa čak i hladna što je za jednu pastu pravo svetogrđe! Ali mora se priznati da je ova kombinacija uz posebno izabrane špagete zaista odlična u svim sezonama.

Koriste se kapelini - ultratanki špageti koji nas pomalo podsećaju i na nudle. Kuvaju se za samo pet minuta, pa čak i manje.

stockphotofusillipastawithchickenandcherrytomatoes1025572138.jpg
Shuterrstock 

Sastojci:

300 gr kapelina 200 gr mocarela sira 6 zrelih paradajza 2 čena belog luka 6 kašika maslinovog ulja krupno seckan bosiljak so i biber mešavina italijanskih začina Priprema:

Skuvajte pastu u posoljenoj vodi pa ocedite. U dubljem tiganju ugrejati maslinovo ulje i na tihoj vatri zgrejati italijanske začine (suvi bosiljak, origano i peršun) da puste miris. Dodati oljušteni paradjz, isečen na kockice, ostavite da ga toplota samo kratko "probije", ne duže od 2 minuta. Dodati skuvanu pastu i dobro promešati. Ostaviti da se malo prohladi pre nego što dodate seckanu mocarelu i svež origano.

origano.jpg
Shutterstock 

(Kurir.rs/A.M./Lepaisrecna)

BONUS VIDEO:

01:18
GLUMAC OCA DARE IZ JASENOVCA: Bilo je PRETEŠKO! Ja sam iz Gradiške, upoznat sam sa LOGORIMA SMRTI! (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija