SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)
Užički kraj prepoznatljiv je po jednom tradicionalnom i ukusnom obroku, koji čuva tradiciju ovog podneblja. Nadaleko je poznata, a radi se naravno o užičkoj komplet lepinji.
Gastromnomski hedonistički užitak koji potiče iz Užica ne može se napraviti bez pretopa, odnosne moče koja lepinji daje puni ukus. A od sastojaka neophodni su jaja, stari užički kajmak i pršuta. A po želji u komplet lepinju dodaje se i pršuta.
Gotova, sočna i mirisna komplet lepinja obavezno se služi uz domaći jogurt ili kiselo mleko.
Stanovnici ovog podneblja zovu je još i energetskom bombom, zbog velike količine kalorija koju ima. To nije slučajno, budući da je današnji specijalitiet komplet lepinja nastao kao radnička hrana, koja je i imala za cilj da radnike što duže drži sitim.
Komplet lepinja jede se za doručak, a kako meštani kažu, kad je ovo jelo u pitanju, kalorije se ne broje.
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti