Za ovaj recept vam je najvažnije lisnato testo i jabuke, a kada ga napravite oduševićete se!

SASTOJCI:

pakovanje lisnatog testa

žumance

100 g mlevenih badema

60 g šećera u prahu

belance

prstohvat soli

tri jabuke

dve kašičice meda

dve kašičice vanilin-šećera

kašičica cimeta

listići badema

PRIPREMA:

Rastanjite oklagijom lisnato testo na radnoj površini, prenesite u pleh, pa izbockajte viljuškom. U blenderu sjedinite mlevene bademe, belance, šećer u prahu i so, pa time premažite testo. Jabuke oljuštite, očistite i isecite na tanke kriške i poređajte preko testa.

Pomešajte med s vanilin-šećerom i cimetom i prelijte preko jabuka. Krajeve testa namažite umućenim žumancetom i pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni do zlatnožute boje.

profimedia0352012321.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:30
PRIVATNI SNIMAK KARIĆA I SANDRE AFRIKE! RASKRINKAO GA TATA OSMAN: Stefan šapuće vreloj pevačici na UVCE!  Izvor: instagram/karic_osman